top of page
taartenslagroom.jpg

Over ons

Vlak na de tweede wereldoorlog werd Bakkerij De Bonte opgericht door Ceasar (“Cis”) De Bonte en Eduarda Vercauteren. Het brood, gebakken in een café, werd bij de mensen aan huis geleverd door bakker Cis met paard en kar.

 

Zoon, Gustaaf De Bonte, nam over in 1960 en ruilde het paard in voor een kleine wagen. Vanuit het café breidde het assortiment zich uit met koffiekoeken, drooggebak en pistolets. 

 

In 1974 verhuisden Gustaaf en echtgenote Christiane Ost richting het dorpsplein in Moerzeke, waar de huidige winkel nog steeds gelegen is. 
De drie kinderen van Gustaaf en Christiane (Dirk, Ann en Bart) groeiden op tussen de broodrekken. 

Dirk beëindigde zijn bakkersstudie in 1984 en trad in de voetsporen van zijn vader.

In 1996 namen Dirk, Ann en echtgenoot Kris Vermachelen het roer volledig over. De toevoeging van verse charcuterie, huisgemaakte salades en zoete geschenken zorgden voor een nieuwe wind. Enkele jaren later besloot ook Bart om het team te versterken. 

 

In 2018 kriebelde het bij de vierde generatie om ook op hun beurt in de voetsporen van hun ouders (Ann en Kris) te treden. Pauline versterkt sindsdien de winkel en Simon kwam, na zijn opleiding in “Ter Groene Poorte”, de bakkerij vervoegen. Dankzij de sterke familieband door de vele jaren heen, is deze bloeiende zaak vandaag de dag nog steeds gekend in Moerzeke, Hamme en omstreken.   

BakkerijDB.jpg
kps.jpg
broodbol.jpg
bokkepootjes1.jpg
Chocoladekoeken.jpg
Ann.jpg
"Er is niets dat voorgoed verdwijnt als men de herinnering bewaart."

Ter nagedachtenis van Ann De Bonte.

Voor altijd in ons hart.

1968-2012 

TEL: 052 47 77 23 / bakkerijdebonte@skynet.be
Burgemeester lemmensstraat 1, 9220 Moerzeke


 

  • Facebook
  • Instagram

Contact

bottom of page